Čilski flamingo

Gnezdi v zmerni Južni Ameriki od Ekvadorja in Perua do Čila in Argentine ter vzhodno do Brazilije; uveden je bil v Nemčijo in na Nizozemsko. Tako kot vsi flamingi tudi na blatni gomili odloži eno samo kredo belo jajčece.



Čilski flamingo je uvrščen med bližnje ogrožene (NT), je blizu uvrstitve ali pa bo v bližnji prihodnosti verjetno uvrščen v ogroženo kategorijo.

doberman pinč barve rjava

Čilski flamingo (Phoenicopterus chilensis) je velika vrsta (110-130 cm), ki je tesno povezana s karibskim flamingom in večjim flamingom, s katero je včasih veljala za specifično. Ta članek sledi obravnavi v Ibis (2002) 144 707-710. Gnezdi v zmerni Južni Ameriki od Ekvadorja in Perua do Čila in Argentine ter vzhodno do Brazilije; v Nemčijo in na Nizozemsko (kolonija na meji, Zwilbrockervenn). Tako kot vsi flamingi tudi na blatni gomili odloži eno samo kredo belo jajčece. Več



Čilski flamingo v živalskem vrtu v Las Vegasu Skupina čilskih flamingov v živalskem vrtu v Houstonu Čilski flamingo v živalskem vrtu Adelaide Zunanje povezave - * Center za vire Flamingo - zbirka virov in informacij, povezanih s flamingi * Čilski flamingo (Phoenicopterus chilensis) video posnetki in fotografije na Reference za zbirke internetnih ptic - Več



Čilski flamingi so visoki od štiri do pet metrov in tehtajo od 13 do 16 kilogramov. Imajo dolg vrat in dolge, vitke noge. Njihov račun je na sredini upognjen navzdol. Večino njihovega telesa pokriva bledo roza perje s temnejšimi roza in črnimi krili. Noge so dolgočasno rumene ali rumeno-sive s temno rožnatimi trakovi na sklepih in roza stopalci. Flamingi bodo zaklenili svoje Več

Čilska piščanka flamingo v Sea World 4. Spletna stran o raznolikosti živali Univerze v Michiganu 5. Spletna stran živalskega vrta v Birminghamu 6. Moja osebna opazovanja 7. Čilski flamingo v živalskem vrtu Roger Williams Park 8. Čilski flamingo v živalskem vrtu Lowry Park 9. Več

Čilski flamingi imajo na koncu kljunov več črne barve in blede, rumenkasto sive noge z rdečimi 'koleni' (pravzaprav gležnji) in stopali. Življenjska doba flamingov običajno živi med 20 in 30 leti, nekateri divji flamingi pa živijo več kot 50 let. Prehrana V naravi: drobni delci alg, diatomeji (morske in sladkovodne alge), vodni nevretenčarji, rastlinska semena in zelo majhne ribe. Več



Čilski flamingi so velika vrsta flamingov. V višino stojijo med 1,1 in 1,3 m, razponi kril imajo med 1,2 in 1,5 m (3,9 - 4,9 čevljev) in tehtajo med 2,5 in 3,5 kg (5,5 - 7,7 lbs). So rožnate barve, nezrele ptice pa sive, preden dobijo polno perje za odrasle. Imajo dolge, sive noge z roza koleni. Več

Prvi flamingo, izvaljen v evropskem živalskem vrtu, je bil čilski flamingo v živalskem vrtu Basel leta 1958. Od takrat je v Baslu zraslo več kot 389 flamingov, ki so bili razdeljeni v druge živalske vrtove po vsem svetu. Odnosi z ljudmi - V starodavnem Rimu so jeziki flamingov veljali za poslastico. Tudi andski rudarji so ubijali flaminge zaradi maščobe, za katero menijo, da je zdravilo za tuberkulozo. Stari Egipčani so verjeli, da so flamingi živa upodobitev boga Ra. Več

HABITAT: Čilski flamingi najdemo ob obeh obalah Južne Amerike, v osrednjem Peruju in Argentini DIETA: Te ptice jedo majhne kozice, črve, ličinke žuželk in vodne rastline. Rožnato obarvanost pridobijo iz naravnega karotenoidnega pigmenta, ki ga najdemo v hrani, ki jo jedo. V ujetništvu jih hranijo s prehrano, ki vsebuje naravni pigment, da ohrani njihovo barvo. Več



Čilski flamingo je ptica, ki je doma v južnih predelih Južne Amerike, vključno z Urugvajem, Bolivijo, Perujem, Argentino in Čilom. Čilski flamingo je velika ptica, ki je danes približno enaka kot pred 30 milijoni let. Čilski flamingo, ki lahko živi v težkih razmerah, običajno najdemo v velikem številu, saj ima njihova jata na tisoče članov. Opis - 1. Več

Čilski flamingo trenutno ni na seznamu ogroženih. Vendar pa obstajajo težave pri poskusu ocene števila čilskega flaminga. Njihov obseg je zelo velik in oddaljen, obsega številne državne meje, zato jim je težko slediti in jih preučevati. Zato natančni seštevki niso bili doseženi. Območje Čilski flamingo trenutno ni na seznamu ogroženih. Vendar pa obstajajo težave pri poskusu ocene števila čilskega flaminga. Več

Phoenicopterus ruber in čilski flamingi Phoenicopterus chilensis so večji in se večinoma prehranjujejo z nevretenčarji, kot so slanice, kozice in mehkužci. Te prehrambene izdelke dobijo iz blata z dna, tako da se poganjajo v plitvi vodi. Včasih plavajo po hrano, včasih pa tako, da se »odpirajo« (repno perje v zraku, glava pod vodo) kot race. V živalskem vrtu San Diega in parku divjih živali se flamingi hranijo s posebno prehrano s peleti, ki je narejena za flaminge. Več

Čilski flamingo je visoka ptica velikega telesa z dolgim ​​vratom in majhno glavo. Večina flamingov, vključno s to vrsto, ima bledo rožnato perje in račune. Ta podvrsta flaminga je nekoliko manjša od karibskega flaminga in ima sive noge z rožnatimi trakovi na sklepih. VELIKOST: Približno 80-145 cm (31-57 palcev) ŽENSKE Ženske so ponavadi manjše od samcev TEŽA: Približno 1,9-3 kg (4,2-6. Več

Čilski flamingo Phoenicopterus chilensis Alternativna imena: tokoko (lokalno ime). Čilski flamingo Phoenicopterus chilensis je najbolj razširjen od južnoameriških flamingov. Medtem ko deli svoje območje razširjenosti z andskim in Jamesovim flamingom, je najtesneje povezan s karibskim in velikim flamingom. Te tri vrste skupaj sestavljajo rod Phoenicopterus. Več

Čilski flamingi v akvariju so se rodili in odraščali v živalskem vrtu v San Diegu. Da bi se pripravili na prihod, so ribogojci akvarija obiskali živalski vrt in druge prostore, da bi izvedeli več o njihovi oskrbi in ravnanju z njimi. Flamingi so bili stari približno tri leta, ko so prišli v akvarij leta 2010. Na razstavi se flamingi radi »držijo tesno skupaj - so jate ptic,« pravi pridružena kustosinja za ribogojstvo Aimee Greenebaum. Še raje jedo skupaj. Več

O vidikih teme čilski flamingo se govori v naslednjih krajih v Britannici. Izbrani sklici * flamingo (v flamingu (ptica)) ... dve podvrsti večjega flaminga: karibski flamingo (P. ruber ruber) in stari svet (P. ruber roseus) v Afriki ter južni Evropi in Aziji. Čilski flamingo (P. chilensis) je predvsem celinska vrsta. Več

Čilski flamingo je znanstveno prvič opredelil čilski naravoslovec Juan Ignacio Molina leta 1782. Čeprav čilski flamingo sicer živi v Čilu, za to državo ni ekskluziven. Več

Čilske flaminge najdemo v gorah Andov v Peruju, Čilu, Argentini in Boliviji, kjer naseljujejo visokogorska jezera. To je najštevilčnejši in najbolj razširjen flamingo v Južni Ameriki. Pojavlja se v jatah, ki se lahko gibljejo od nekaj posameznikov do deset tisoč. Čilska vrsta je manjša in bolj bleda od svojih sorodnikov. Gumb na sredini noge pogosto zamenjamo za koleno, vendar je to gleženj. Več

Račun čilskega flaminga je opremljen z glavnik podobnimi strukturami, ki mu omogočajo filtriranje hrane - predvsem alg in planktona - iz vode. Življenjska zgodovina Čilski flamingi živijo v velikih jatah v naravi in ​​zahtevajo gnečo, da spodbudijo vzrejo. Med sezono razmnoževanja moški in samice kažejo različna vedenja, da bi pritegnili partnerje, vključno z zastavico glave - vrtenje glave z ene strani na drugo v tandemu - in pozdravi kril, kjer se krila večkrat odpirajo in zapirajo. Več

Čilskih flamingov je v jezerih z ribami malo ali jih ni, v velikem številu pa jih najdemo v jezerih, kjer ni rib, ki bi se potegovale za hrano. Ameriško združenje živalskih vrtov in akvarijev Donirajte | Politika zasebnosti | Zemljevid strani | Košarica | Domov Copyright 2006 Phoenix Zoo, vse pravice pridržane. Več

Perje čilskega flaminga z dolgim ​​vratom je bolj rožnato kot Veliki flamingo, vendar ne tako roza kot njegov karibski bratranec. Ima sivkaste noge, roza 'kolena' in stopala, na upognjenem papirju navzdol pa ima več črne barve - približno 50 odstotkov računa - kot nekateri flamingi. Notranjost položnice je belkaste barve, položnice pa imajo učinkovit vgrajen mehanizem za filtriranje vode, ki jim pomaga pri hranjenju. Primarno in sekundarno krilo imata črne konice. Več

Čilske flaminge najdemo v osrednjem Peruju, Argentini, Urugvaju, Paragvaju, Braziliji in na Falklandskih otokih. Manjši flamingo živi v Afriki, Indiji in južni Španiji. Jamesov flamingo najdemo v južnem Peruju, severovzhodnem Čilu, Boliviji in Argentini. Andski flamingi najdemo v južnem Peruju, severnem osrednjem Čilu, Boliviji in Argentini. Največji plamen ima največjo razširjenost, populacije v severozahodni Indiji, na Galapaških otokih, na Bližnjem vzhodu, v zahodnem Sredozemlju, v Afriki, nekatere pa najdemo celo v Evropi. Več

Čilski flamingo je bledo roza. 2. Obarvanost perja izhaja iz karotenoidnih pigmentov, ki jih najdemo v flamingovi hrani. Obarvanost perja flaminga izhaja iz karotenoidnih pigmentov, ki jih najdemo v njihovi hrani. Obarvanost perja flaminga izhaja iz karotenoidnih pigmentov, ki jih najdemo v njihovi hrani. 3. Moška in ženska obarvanost flamingov je enaka. 4. Novo izvaljeni piščanci so sivi ali beli. Več

kaj je žepni nasilnik

Čilski flamingi v živalskem vrtu v Edinburghu V živalskem vrtu v Edinburgu se naši čilski flamingi hranijo s prehrano s peleti, ki so bili posebej oblikovani s prehranskimi barvami, ki so potrebne flamingom, da ostanejo 'v roza'. Peleti tudi plavajo v vodi in postopoma tonejo, kar pticam omogoča, da uporabijo vsa svoja naravna krmna vedenja. Več

Čilski flamingi v živalskem vrtu v Las Vegasu Ameriški flamingo v nacionalnem živalskem vrtu Washington DC. Več

STATUS: Čilski flamingo je naveden v Dodatku II CITES. Ta dodatek našteva vrste, ki jih je treba zaščititi in za katere se šteje, da bodo verjetno ogrožene, če trgovina ne bo urejena. OPOMBE: * Če so v habitatu ribe, flamingov ne bo, saj se pogosto potegujejo za isto hrano. Več

Čilski flamingo (Phoenicopterus chilensis) je velika vrsta (110-130 cm), ki je tesno povezana s karibskim flamingom in večjim flamingom, s katero včasih velja, da je specifična. Več