Slike in dejstva o sadnih netopirjih s kladivom

Sadni netopir s kladivom

Vrstni red: Chiroptera
Družina: Pteropodidae
Poddružina: Pteropodinae
Vrsta: Hypsignathus monstrosus

Sadni netopir s kladivom je naveden kot najmanj zaskrbljujoč. Ne izpolnjuje pogojev za kategorijo, ki je bolj ogrožena. V to kategorijo so vključeni razširjeni in bogati taksoni na Rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN

Poimenovanja za sadnega netopirja s kladivom
Mladenec / dojenček sadnega netopirja s kladivom se imenuje 'mladič'. Skupina sadnih netopirjev s kladivom se imenuje „kolonija ali oblak“.
Države
Angola , Benin , Burkina Faso , Kamerun , centralna afriška republika , Demokratična republika Kongo , Kongo, republika Kongo , Slonokoščena obala , Ekvatorialna Gvineja , Etiopija , Gabon , Gana , Gvineja , Gvineja Bissau , Kenija , Liberija , Nigerija , Sierra Leone , Sudan , Iti in Ugandi
Habitati sadnih netopirjev s kladivom
Gozd , Vlažna savana , Savanna , Subtropska / tropska vegetacija mangrove nad plimovanjem in Subtropska / tropska vlažna nižina
Nekaj ​​dejstev o
Sadni netopir s kladivom



Teža odraslih : 0,33 kg (0,726 lbs)

Zrelost samic: 180 dni



Moška zrelost: 420 dni



Velikost legla: 1

Teža ob rojstvu : 0,04 kg (0,088 lbs)

Vir: Starost , licencirano pod DC



Dejstva o sadnem netopirju s kladivom

V Keniji je sadni netopir s kladivom endemičen za gozd Kakamega.

Hypsignathus monstrosus Ta posamezna vrsta, imenovana tudi sadni netopir s kladivom, je znana po velikem spolnem dimorfizmu, za katerega so značilne velike razlike v velikosti, kladivasta glava, velike zvite ustnice in dobro razviti glasovni organi



Sadni netopir s kladivom je endemičen za gozd Kakamega in je največji netopir na afriški celini s skoraj enim metrom razpona kril in ogromno glavo.

Sadni netopir s kladivom je eden največjih netopirjev v Afriki z razponom kril do enega metra. ( Celotno besedilo )

Ta sadni netopir Hypsignathus monstrosus za ljudi ne predstavlja nobene nevarnosti. ( Celotno besedilo )

Več živali se začne s H