Hill wallaroo slike in dejstva

Hill wallarooHill wallaroo (Macropus robustus), znan tudi kot skupni wallaroo ali Hill kenguru, je tudi majhen, zložen košarkar, ki ga najdemo po celinski Avstraliji. Dejansko bi ga v fizičnem smislu lahko šteli za precej 'hobita' družine kengurujev. Pri tej vrsti je izrazit spolni dimorfizem, saj je moški skoraj dvakrat večji od samice. Moški wallaroo običajno tehta približno 30 kilogramov in je lahko dolg do 140 centimetrov ali več kot 4 čevlje. Njegova ženska kolega bo v povprečju tehtala približno 16 kilogramov ali 35 kilogramov in lahko zraste do približno 3 čevljev. Za razliko od bolj znanih bratrancev, kot je Vzhodni sivi kenguru , Hill wallaroo je predvsem osamljen in ponoči. Barva kožice se spreminja od rdeče rjave do zelo temne sive barve, približuje se črni. Za razliko od drugih kengurujev, ki so naklonjeni odprti ravninski deželi, so priljubljena bivališča Hill wallarooja skalnati griči in jame, čez katere lahko preskoči z veliko gibčnostjo in uporablja obilne police in jame za senco in zaščito pred plenilom.

Macropus robustus je dobro prilagojen puščavski celini, ki jo naseljuje, saj lahko veliko vode pridobiva iz rastlinskih virov in lahko traja tudi 90 dni, ne da bi vpil kapljico. Hill wallaroo je oportunističen rejec brez določenih sezon parjenja, čeprav samice pogosto ne bodo več dovzetne za daljša in intenzivna sušna obdobja. Samica se rodi samici po približno mesečni brejosti, nato pa, tako kot drugi kenguruji, brez pomoči priplazi v materino vrečko in začne dojiti cucelj. Kot pri drugih torbicah se tudi večina razvoja zgodi zunaj maternice. Potomci se odstavijo po približno 14 mesecih. Moški hribi Wallaroos so pripravljeni za vzrejo, ko so stari leto in pol, medtem ko samice vrste dosežejo spolno zrelost po približno dveh letih. Obstajajo štiri podvrste Macropus robustus, to so sorte vzhodnega, evro, severnega gozda in otoka Barrow. Tip Barrow Island je med štirimi podvrstmi najbolj diferenciran in je približno pol manjši od kopnega. Hill wallaroo trenutno ne velja za ogroženega ali ogroženega, čeprav podvrsta Barrow Island zaradi majhne populacije, ki ima le približno 1.800 posameznikov, velja za ranljivo.

Slika hriba Wallaroo, Michael Barritt & Karen May, licencirano pod Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 2.0 generična licenca .

Ključne besede: nočni , rjav



Navadni wallaroo, hill wallaroo je naveden kot najmanj zaskrbljujoči (LR / lc), z najmanjšim tveganjem. Ne izpolnjuje pogojev za kategorijo, ki je bolj ogrožena. V to kategorijo so vključeni razširjeni in bogati taksoni na Rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN

Države
Avstralija
Nekaj ​​dejstev o
Wallaroo

Teža odraslih : 30 kg (66 lbs)



Najdaljša življenjska doba : 22 let

border collie, pomešan z nemškim ovčarjem



Zrelost žensk: 547 dni

modrolasi nemški ovčar

Moška zrelost: 670 dni

Brejost: 32 dni



Odstavitev: 351 dni

Velikost legla: 1

Interval med legli: 264 dni



Teža ob rojstvu : 0,001 kg (0,0022 lbs)

Teža pri odstavitvi: 2,5 kg (5,5 lbs)

psička shepard lab mix

Bazalna hitrost presnove: 33 W

Telesna masa: 29,648 kg (65,2256 lbs)

Temperatura: 35,85 ° C (96,53 ° F)

Vir: Starost , licencirano pod DC

mešanica nemškega ovčarja in pitbulla

Več živali se začne s H