Žerjav s kapuco

Žerjav s kapuco se goji v južni osrednji in jugovzhodni Sibiriji. V Mongoliji sumijo tudi na vzrejo. Več kot 80% prebivalstva prezimi v Izumiju na jugu Japonske. Zimovališča so tudi v Južni Koreji in na Kitajskem.

Slika žerjava s kapuco je bila pod licenco Creative Commons Dodeljevanje-Delite pod enakimi pogoji .
Prvotni vir: http://opencage.info/pics/large_6399.asp



Žerjav s kapuco je uvrščen med ranljive (VU), za katere velja, da jim grozi izumrtje v naravi.

Žarek s kapuco (Grus monacha) sta 25. aprila v bližini jezera Carey WMA v Idahu odkrila Jean Seymour in Poo Wright-Pulliam. Na območju ABA ni divjih zapisov o tej vrsti. Na žlahtniteljskih območjih v jugovzhodni Rusiji in na severu Kitajske žerjavi s kapuco zasedajo izolirana barja in mokrišča z visokimi gozdovi, zaradi česar so bolj varna kot drugi redki endemični žerjavi v vzhodni Aziji. Pozimijo predvsem na Japonskem, nekaj jih je v Južni Koreji ter osrednji in vzhodni Kitajski. Več



Žerjav s kapuco, Grus monacha je majhen, temen žerjav. Ima sivo telo. Vrh vratu in glave je bel, razen madežev gole rdeče kože nad očesom. Je eden najmanjših žerjavov, vendar je še vedno precej velika ptica, dolga 1 m (3,3 čevljev), teža 3,7 kg (8,2 lbs) in razpon kril 1,87 m (6,2 čevljev). Žerjav s kapuco se goji v južni osrednji in jugovzhodni Sibiriji. V Mongoliji sumijo tudi na vzrejo. Več

mladiči pitweiler naprodaj



Žerjav s kapuco ali Grus Monacha je viden v jezeru Ayaga naravnega rezervata Gun-Galuut, jezeru Ikh-Gun in mokrišču Ayagiin Burd. 2003 in 2005 žerjavi s kapuco so vidni v NR. Nadaljnje raziskave njihove vzreje itd. Še niso bile izvedene. Združenje Gun-Galuut je izdelalo zaščitne ograje okoli jezera Ayaga in njegovega mokrišča kot osrednja območja NR za zaščito jezera pred domačimi živalmi in ljudmi. Več

Z žerjavi s kapuco, ki zorijo od treh do štirih let, se med aprilom in majem v parih ali majhnih jatah premikajo v gojišča. Tu izvajajo prikaz dvorjenja, vržejo glavo nazaj in dvigajo kljun navpično. Samci sprožijo prikaz, držijo krila nad hrbtom. Moški in ženske nekaj časa soglasno kličejo, moški pa kličejo samo enkrat na vsaki dve ženski klici. Številne vrste žerjavov se istočasno vključijo v zaslon, med tem pa se tvorijo novi pari in okrepijo stare vezi. Več

Žerjav s kapuco je na Rdečem seznamu IUCN 2007 (1) razvrščen kot ranljiv (VU) in je naveden v Dodatku I k CITES (4). Naveden je tudi v Dodatkih I in II Konvencije o selitvenih vrstah (5). Opis - Dvigalo s kapuco je v primerjavi z drugimi, bolj elegantnimi žerjavi obsežnega videza, sivo ohišje skrilavca z belo glavo in zgornjim delom vratu (2). Več

jack russell terierji dejstva



Žerjav s kapuco (Grus monacha) je majhen, temen žerjav. Opis: Ima temno sivo telo. Vrh vratu in glave je bel, razen madežev gole rdeče kože nad očesom. Razširjenost / razširjenost: Žerjav s kapuco se goji v južni osrednji in jugovzhodni Sibiriji. V Mongoliji sumijo tudi na vzrejo. Več kot 80% prebivalstva prezimi v Izumiju na jugu Japonske. Več

Hooded Crane naseljuje v izlivu, jezerih in cienagah, hrani se z ribami, raki, miriapodi, mehkužci in žuželkami, pa tudi s pšenico, šašem itd. Običajno se začne gojiti aprila. Gnezda so zgrajena v cienagi. Dresti dve jajci na zalego, inkubacijsko obdobje traja približno 30 dni. Po 80 dneh bodo mladi žerjavi pridobili letalsko sposobnost. Žerjav s kapuco se razmnožuje v Notranji Mongoliji in dolini Ussuri ter prezimi v spodnjem toku reke Jangce. Več

črni volk kot pes

Žerjavi s kapuco gnezdijo na osamljenih, močno razpršenih barjih, raje mahovinasti predeli s tanko drevesno prevleko. Gnezda gradijo iz vlažnega mahu, šote, vejic in listja. Jajca odlagajo konec aprila in v začetku maja, običajno odlagajo 2 jajca na sklopko. Inkubacija traja 27–30 dni, piščanci pa poletijo, ko so stari približno 75 dni. V ujetništvu lahko živijo do 30 let. Več



Naravni rezervat kapučastih žerjavov Xinqing (N48 ° 19′E129 ° 58 ′) se nahaja v okrožju Xinqing v mestu Yichun v provinci Heilongjiang, na severnem pobočju gore Mali Xing'an; skupna površina: 63.000 km2 Zgodba o kapuco žerjavu - Ohranjanje skrivnostnega kapuco žerjava - raziskave in ohranitev gnezditvenih območij v gorah Xing’an na Kitajskem Velike reke severovzhodne Azije - Ussuri, Lena in Amur - so Več

Žerjav s kapuco je na Rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN ocenjen kot ranljiv. Navedeno je v Dodatkih I in II k CITES. Ustanovljeno je bilo društvo Grus monacha International Aid (??????), da bi našli načine za zaščito vrste. Ta članek, povezan z Gruiformes, je škrlat. Wikipediji lahko pomagate tako, da jo razširite. Več

divji žerjav s kapuco v Severni Ameriki. A poraja vprašanja, ali je ptica pobeg iz živalskega vrta ali kakšne eksotične ptičnice. Tukaj je prikazan žerjav s kapuco na levi strani z žerjavom za sandhill. CAREY - Tuj neznanec ustvarja hrup na poljih vzhodno od Careyja. Žerjav s kapuco - ptičja vrsta, ki izvira iz jugovzhodne Rusije in severne Kitajske - je zasedel svoje mesto med bolj pogostimi žerjavi na pesku. Več

polno zrasla mešanica bokserskih laboratorijev

Žerjav s kapuco, rojen v Sibiriji, je bil opažen na odprtih poljih blizu Careyja - avtor JASON KAUFFMAN Express Staff Writer Temno sivo-bel žerjav s kapuco, levo, se je v začetku tega tedna sprehajal po odprtih poljih vzhodno od Careyja skupaj z žerjavom na pesku. . Dvigala s kapuco so doma v Sibiriji. Več

Celotna populacija žerjavov s kapuco je ocenjena na 9.400–9.600. Gnezdišča vrste so na jugovzhodu Rusije in severni Kitajski, medtem ko se neplodne jate pojavljajo v obmejni regiji Rusija-Mongolija-Kitajska. Podvrste ni. Vrsta je razdeljena na več prezimovalnih subpopulacij. Več kot 80% sveta Več

Več kot 80% žerjavov s kapuco prezimi na krmni postaji Izumi na japonskem otoku Kyushu. Majhno število jih najdemo v kraju Yashiro na jugu Japonske, v Južni Koreji in na več mestih vzdolž srednje reke Jangce na Kitajskem. Območje zemljevidov, selitve in gnezdenja Zemljevid Habitat in ekologija: Žerjavi s kapuco gnezdijo in se hranijo v ločenih barjah sfagnuma, razpršenih po tajgi na jugovzhodu Rusije, in na Kitajskem v gozdnatih mokriščih v gorskih dolinah. Več

Žerjav s kapuco se goji v južni osrednji in jugovzhodni Sibiriji. V Mongoliji sumijo tudi na vzrejo. Več kot 80% prebivalstva prezimi v Izumiju na jugu Japonske. Zimovališča so tudi v Južni Koreji in na Kitajskem. Žerjav s kapuco, Grus monacha je majhen, temen žerjav. Ima sivo telo. Vrh vratu in glave je bel, razen madeža gole rdeče kože nad očesom. Več

Dokumentacija gnezda žerjava s kapuco v naravi se je pojavila šele leta 1974! * Ptice, ki so vse življenje monogamne, so si v perju pogosto zelo podobne. Žerjavi so odličen primer tega!<< back to BIRDS Animal Fact Sheets = Hooded Crane (Grus monachus) Classification and Range The hooded crane belongs to the order Gruiformes. Več