Mehiške dolgonoge slike netopirjev in dejstva

Mehiški netopir z dolgim ​​nosomMehiški netopir z dolgim ​​nosom (Leptonycteris nivalis) je znan tudi kot Večji dolgonosi netopir. V primerjavi z drugimi vrstami netopirjev v Ameriki je mehiški dolgonogi netopir precej velik. Njegova skupna dolžina je približno 5,5-7,5 cm (2,75-3,75 palca). Običajno je temno sive barve, nekateri pa imajo 'sajasto' rjavo barvo. Na koncu dolgega gobca je viden list. Dolgi jezik mehiškega netopirja netopirja mu pomaga, da se hrani s cvetnim nektarjem. Jezik lahko razširi do tri centimetre, na konici jezika pa so lasje podobne papile. Ima zelo majhen rep, ki je od daleč slabo viden.

Vzorci gibanja mehiških netopirjev z dolgim ​​nosom niso dobro znani. Videti je, da se vsako leto iz osrednje Mehike preselijo v severno Mehiko, del njihovega prebivalstva pa po prestopu meje doseže Novo Mehiko in Teksas.

Samica netopirja rodi svoje mladičke v poletni sezoni v Mehiki, nato pa dojenčki letijo z materami proti severu. Menijo, da samica vsako leto rodi le enega ali dva mlajša. Menijo tudi, da mati prepozna svoje potomstvo po kombinaciji vonja in zvoka mladega. Mati doji svoje dojenčke en mesec in dojenčki postanejo sposobni leteti v starosti petih mesecev.

V severni Mehiki in Teksasu je zelo malo samcev, kar pomeni, da se ločijo od samic in jih redko opazimo na območjih ženskega pasu. Pozimi se zberejo, da se kopulirajo v jamah blizu osrednje Mehike.

Ker se ti netopirji večinoma hranijo z nektarjem, se ponoči pojavijo v iskanju rastlin z razkošnimi cvetovi, kot so rastline stoletja in agav. Netopir skupaj z nektarjem pogoltne tudi cvetni prah, ki se med krmo pobere na krznu in ga pozneje med negovanjem zaužije. Sredi maja se ti netopirji selijo v kraje, kjer je veliko kaktusov in agav za nektar in cvetni prah, bogat z beljakovinami.

Te netopirje z dolgim ​​nosom najdemo v hladnejših in višjih krajih v Teksasu, delih Nove Mehike in Mehike. Severni deli Mehike so njihovi glavni habitati, skupaj z njimi jih najdemo tudi v grmičastih vegetacijah nekaterih puščav, kjer je veliko agav, mesquitov, več kaktusov in kreozotebushov. Te netopirje najdemo tudi v narodnem parku Big Bend, kjer najdemo pet različnih vegetacij na različnih višinah. Dolgonogega netopirja so leta 1937 prvič odkrili v narodnem parku Big Bend v jami v ZDA.

Čeprav se ta vrsta pojavlja v večini delov Mehike, indikacije kažejo, da njeno prebivalstvo znatno upada. Ugotovljeno je bilo, da so v zavrženem rudniku blizu mesta Nuevo Leon leta 1938 zabeležili 10.000 prebivalcev mehiških netopirjev, vendar leta 1983 ni bilo nobenih znakov te vrste. V drugi jami, na istem območju, je bil leta 1967 strop pokrit z dolgonogimi netopirji, leta 1983 pa je bil zabeležen le en netopir. Menijo, da je upad lahko posledica izgube virov hrane in nočišč.

Večji netopir, mehiški netopir, je na Rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN uvrščen med ogrožene (EN), za katere velja, da jim grozi izumrtje v naravi.

Poimenovanja za mehiškega netopirja
Mladič / dojenček mehiškega dolgonogega netopirja se imenuje 'mladiček'. Mehiško skupino netopirjev netopirjev imenujemo 'kolonija ali oblak'.
Države
Mehika in Združene države
Mehiški habitati dolgonogih netopirjev
Gozd in Zmeren gozd

Več živali se začne z M