Rdeče trebuh lemur slike in dejstva

Rdeč trebušasti lemurLemur z rdečim trebuhom (Eulemur rubriventer) živi v deževnih gozdovih vzhodnega Madagaskarja, kjer se za nevtralizacijo toksinov hrani s cvetjem, sadjem in listi ter nekaterimi strupenimi millipedi, ki jim najprej slinijo. Prikazujejo tako dnevne kot nočne dejavnosti, čeprav v glavnem dnevne. Samice vodijo skupine, ki hranijo približno 5 lemurjev. Lemurji uporabljajo spodnje sekalce kot glavnik za urejanje pripadnikov čete. Za komuniciranje med drugim uporabljajo kemikalije. Izstopajoča moška žleza moških se uporablja za označevanje ozemelj.

Ključne besede: mreža , rjav , belo , dnevno



Lemur z rdečimi trebuhi je na Rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN uvrščen med ranljive (VU), za katere velja, da jim grozi izumrtje v naravi

beli in črni tigrov trak pitbull
Poimenovanja za rdečkastega lemurja
Skupina lemurja, ki ima rdečino, se imenuje 'četa'.
Države
Madagaskar
Habitati lemurja z rdečimi trebuhi
Gozd in Subtropski / tropski suh gozd
Nekaj ​​dejstev o
Lemur z rdečimi trebuhi

Teža odraslih : 1,765 kg (3,883 lbs)



Najdaljša življenjska doba : 20 let



Brejost: 130 dni

Velikost legla: 1

Teža ob rojstvu : 0,086 kg (0,1892 lbs)



Vir: Starost , licencirano pod DC

avstralski pastirji

Več živali se začne z R